For bestilling og informasjon:
info@costaricareiser.com
Telefon: +46 651 140 55*
*Costa Rica info av Reseshopen

Costa Rica, verdens lykkeligste land

I 2009 ble Costa Rica kåret til verdens lykkeligste land i en undersøkelse gjennomført av Happy Planet Index og et forskerteam fra England.

En reise til Costa Rica er et minne for livet. Den grønnfargete naturen, de herlige strendene, den enorme naturrikdommen og ikke minst den vennlige befolkningen gjør Costa Rica til et eksotisk og storslått reisemål. Bli med på reisene våre og opplev landets utrolige mangfold og rikdom!

Det første man bør lære seg når man kommer til Costa Rica er hilsenen PURA VIDA! Direkte oversatt betyr det «rent liv». Pura Vida brukes som en hilsen eller som svar på spørsmål om hvordan man har det. Costaricanerne er veldig glade og hyggelige og et samtaleemne som alltid er populært er forball, spesielt om alle de costaricanske spillerne som er/har vært i den norske ligaen og ikke minst fotball-VM i 1990 da Costa Rica slo ut Sverige i gruppespillet med 2-1. Hernan Medford ble nasjonalhelt da han scoret begge de costaricanske målene.

Costa Rica er et lite land, bare 51.100 kvadratkilometer stort, nesten en åttendedel av Norge. Men med et innbyggerantall som er litt lavere, ca 4,5 millioner, og i hovedstaden San José (med forsteder) er mer enn halvparten av landets innbyggere bosatt. San José ligger midt i landet på ca 1200 meters høyde over havet. Her ligger også den største internasjonale flyplassen, Juan Santamaria. Landet ligger bare 10 grader nord for ekvator og grenser til Nicaragua i nord og Panama i sør, Stillehavet ligger i vest og det Karibiske hav i øst. Costa Rica har totalt 1.290 kilometer med kystlinje så noen mangel på strender er det ikke. Tvers igjennom landet reiser det seg høye fjell og vulkaner som er en del av den lange fjellkjeden Andean-Sierra Madre. Høydeforskjeller i kombinasjon med de to verdenshavene gir Costa Rica et uendelig av klimatyper og naturforutsetninger. I Costa Rica finner man nesten halvparten av alle verdens 49 livssoner (life zones), i Norge har man ca 10. Av det man kjenner til hittil, finner man 5% av alle verdens plantearter i Costa Rica, 6% av pattedyrene og 10% av alle fugleartene. Costa Rica har bare to årstider, tørketid fra desember til april og regntid fra mai til november. Temperaturen ligger mellom 20 og 32ºC, avhengig av årstid og topografi med de høyeste temperaturene i slutten av tørketiden, dvs i april. Temperaturen i Costa Rica er relativt jevn året rundt. Det er høyden som påvirker den mest, da den synker med ca 4-7 ºC per tusen meter. Costa Rica er et av de få pasifistiske land i verden og avviklet militærvesenet i 1948 etter en kort borgerkrig. Dette gav landet mulighet til å utvikle det sivile samfunnet, noe som har bidratt til at Costa Rica er det mest utviklede landet i mellomamerika i forhold til utdanningsnivå, infrastruktur og det har relativt lite kriminalitet.

Det Costaricanske kjøkkenet er smakfullt og mildt krydret med salt, pepper, koriander, hvitløk og lime som hovedkrydder.

Nasjonalretten er Gallo Pinto (bokstavelig oversatt med «kvernet hane», en rett som består av ris med svarte eller røde bønner krydret med finhakket løk, hvitløk, paprika og koriander. Gallo Pinto er en typisk Costaricansk frokost og serveres oftest med egg og rømme. Ris og bønner er hovedingrediensen i alle dagens måltider men er laget til på forskjellig måte, servert med kjøtt, kylling eller fisk, og alltid rikelig med grønnsaker.

Ceviche er en annen veldig populær rett. Det er fisk gravet i lime som er krydret med løk og koriander, «Costa Ricas spekesild». Fisk og skalldyr er billig her sammenlignet med Norge, og på kysten serveres den dagsfersk og smaker fantastisk godt. Til dessert settes ofte frem fersk frukt.

Costa Rica er storprodusent av kaffe. I mange land, bl.a. i Norge kan du kjøpe kaffe herfra. Costaricanerne drikker selv kaffen veldig svak og med mye melk og sukker. Men hvis du brygger kaffen selv eller ber om ekstra sterk kaffe, kommer du å bli servert en kaffe som er både nybrent og nymalt.

Eventyrene i Costa Rica er mange og finnes tilpasset alle aldre. Canopy (taubane) oppe i trekronene midt ute i regnskogen kan få det til å kile i enhver mage. Å trekke opp en fisk som veier mer enn deg selv pleier også å frembringe den samme følelsen, og å avslutte dagen med å dra over Stillehavet i solnedgangen tilbake til havnen og få følge av delfiner pleier ikke å forverre humøret det heller. Å sole seg og bade på en av de mange flotte strendene er alltid herlig, men hvorfor ikke prøve å surfe på bølgene til en avveksling en dag? Vi har dyktige surfeinstruktører som hjelper til med alt for at dere skal kunne mestre bølgene. Vil dere ta det mer rolig så kan kanskje en tur til en vulkansk spa passe bedre?

Costa Rica er et lite land men mulighetene er store. Noen av våre mest populære utflukter kan dere lese mer om her: Utflukter

Lenketips:

Boktips:

Costa Rica fra Eyewitness travel guides.
Forfattere: Christopher P Baker
Forlag: Dorling Kindersley Ltd


Fyll inn opplysninger for å få et prisoverslag på reisen din

Navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Avreise
-

Returreise
-

Antall rom
Antall voksne
Antall barn 0-17 år
Barn i alderen
År År År År År År År År

3 ting du ønsker å gjøre i ferien (valgfritt)

Spambeskyttelse:
Hvilken bokstav kommer etter:Vi er glade for at du valgte costaricareiser.com!
Vi er nå en del av swetours.com.
Vi flyttet med DEG i tankene.
Du vil nå få en større variasjon og bedre service på vår nye, norske versjon.
Klikk her for å henvises til din nye opplevelse.