For bestilling og informasjon:
info@costaricareiser.com
Telefon: +46 651 140 55*
*Costa Rica info av Reseshopen

Arenal Monteverde 2dagars tur

Vid lunch så kommer vi fram till Arenalsjön där vi stannar och äter lite och alla blir som barn då naturen är helt otroligt vacker här och alla fotar så att kamrorna går varma. Mängder av blommor och några vackra fåglar hinner vi med innan vi åker vidare upp till vulkanen Arenal och den lilla byn La Fortuna där vi ska bo i natt. Vi besöker byns otroligt vackra vattenfall med samma namn, Catarata La Fortuna. Här gör vi en liten hike ner för bergssidan till lagunen som ligger längst ner i dalen och grönskan som omger oss och vattenfallet är otroligt.

Fram emot skymning så har vi förflyttat oss till några mineraliska varma källor som är uppvärmda av vulkanen. Här hoppar alla glatt i de olika poolerna och en öl svalkar gott i det varma vattnet.  Efter en god middag så tar det inte länge innan alla sover gott på hotellet.

Klockan 06.00 går jag ut från mitt rum och då är nästan alla uppe och ute på balkongerna, vulkanen Arenal tornar upp sig rakt framför oss och det är inte svårt att vara glad där man står och tittar ut över den medan en kolibri flyger förbi på väg till någon av de många blommorna i trädgården.

Efter frukost så hoppar vi åter igen in i bussen och beger oss emot Monteverde molnregnskog. På vägen dit får vi bland annat se vrålapor och de små söta nosbjörnarna Pezotes som leker i ett dike. Naturen ändras drastiskt när vi åker och det är många vackra vyer där vi tar oss fram. Väl framme i Monteverde så börjar vi med att besöka en glänta i regnskogen där de matar Kolibrier med sockervatten och luften är full med de här små vackra och otroligt snabba fåglarna. Sedan beger vi oss ut i regnskogen på en stig som går över 10st hängbroar mitt inne i skogen och vi får en guidad tur bland orkideer och alla de växter som finns här. Ca 2500st växter och av dem är 500 orkideer .

Efter lunchen så går vi och besöker en fjärilsträdgård innan vi beger  oss hemåt till Flamingo.

Under de här två dagarna vi varit borta så har det varit sol- och badsemester på Hotellet i Flamingo för de som inte åkte med och de han till och med med ett gemensamt poolparty där Pina coladan var en av hedersgästerna.

/Pelle

Kommentering är stängd.

Fyll inn opplysninger for å få et prisoverslag på reisen din

Navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Avreise
-

Returreise
-

Antall rom
Antall voksne
Antall barn 0-17 år
Barn i alderen
År År År År År År År År

3 ting du ønsker å gjøre i ferien (valgfritt)

Spambeskyttelse:
Hvilken bokstav kommer etter: