For bestilling og informasjon:
info@costaricareiser.com
Telefon: +46 651 140 55*
*Costa Rica info av Reseshopen

Hej

Vi inledde våra två veckor tillsammans med en trerätters middag i solnedgången på den lyxiga franska restaurangen Mar y Sol. Efter god mat och dryck blev det en tidig kväll för många för att ladda batterierna för de följande veckorna. Redan dagen efter begav vi oss ut på Stilla havet med Lazy Lizard härliga katamaran för en dags segling. Vi fick möjlighet att se många färglada fiskar under vår snorkeltur innan vi seglade hem i den färgsprakande solnedgången med en varsin fruktig drink i handen.

Därefter valde en stor del av gruppen att följa med till vulkanen Rincon de la Vieja där vi besökte Buenavista för en heldag med äventyrliga aktiviteter. Vi började vår dag med att rida genom den täta regnskogen innan vi nådde fram till vårt första stopp, det vulkaniska spaet. Här smörjde vi in oss i vulkanisk lera, torkade, fick oss många roliga skratt innan vi besökte den vulkaniska ångbastun, nu 10 år yngre! Sen blev det bad i de vulkansikt tempererade poolerna innan vi begav oss vidare till linbanan, den sk canopyn. Vid canopyn överkom ett par sin höjdrädsla och besegrade sina inre demoner för att sedan ha en fartfylld och rolig upplevelse! Efter att avnjutit vår lokala lunch så begav vi oss till dagen sista stopp, den 400 meter långa vattenrutschkanan. Här kostade vi oss ut i den sötvattenfyllda kanan och många tog promenaden upp för att kasta sig ut återigen.

Under tiden vi sysselsatte oss med dessa aktiviteter fick vi meddelandet av hotellets personal att de i egenskap av Costa Rica ville möta oss, Sverige, i en otroligt viktig landskamp i fotboll. Vi såg direkt chansen till återupprättelse efter debaclet VM 1990 (2-1 till Costa Rica). Vi fick samla trupperna och vi värvade in två av våra resenärer Micke och Jonte att representera vårt nya svenska landslag. Det blev två mycket jämna matcher där vi gick segrande ur utmaningen efter många viktiga mål av Micke och Jonte.

Med mycket krämpor och ömma ben begav vi oss dagen efter till den mäktiga vulkanen Arenal och den mytomspunna regnskogen Monteverde. Under två dagar här fick vi möjligheten att se den ståtliga vulkanen, ett 72 meter högt vattenfall i La Fortuna, bada i vulkaniska källor, vandra på hängbroarna i Monteverde där vi fick sällskap av en stor flock vrålapor. Vi besökte även fjärilsfarmen och insektsmuseet innan vi begav oss hem till våra otroligt inbjudande och bekväma sängar.

Costa Rica vistelsens höjdpunkt för många kom när vi begav oss till nationalparken Palo Verde för att åka på en flodbåtstur. På vår flodbåtstur såg vi mängder med krokodiler, apor, ödlor, fåglar av alla dess slag, fladdermöss m.m. Här gick kamerorna varma kan man lugnt säga!

En del av oss han även med att besöka Nicaragua under resan, och ett par av oss fick upp ”dröm fisken” Sailfish plus mycket mer när dom var ute på det stora blå.

Paralellt med våra aktiviteter slappade vi dagligen på vår vackra strand vid Stilla havet varvat med sköna dopp i det blå… STORT TACK till alla er, våra nya och gamla vänner, som gjorde våra två veckor med er till en oförglömlig upplevelse!

Pura Vida!

Johan och Pelle


Fyll inn opplysninger for å få et prisoverslag på reisen din

Navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Avreise
-

Returreise
-

Antall rom
Antall voksne
Antall barn 0-17 år
Barn i alderen
År År År År År År År År

3 ting du ønsker å gjøre i ferien (valgfritt)

Spambeskyttelse:
Hvilken bokstav kommer etter: