For bestilling og informasjon:
info@costaricareiser.com
Telefon: +46 651 140 55*
*Costa Rica info av Reseshopen

Eventyr og kultur

Vi kommer i løpet av 12 dager til å ta dere med på en reise ut over det vanlige! Fra kyst til kyst mellom to verdenshav, det Karibiske og Stillehavet. Mellom disse punktene vil det bli regnskog med alle dens dyr og grønne vekster, et bad i en krystallklar foss langt inne i jungelens hjerte, elveturer med krokodiller og mye mer.

Vi kommer til å bo hjemme hos Marine Hedström, svensk nybygger og hennes familie, i enkle seterlignende småhus ute i regnskogen. Elektrisitet får vi fra en generator hver kveld så vi kan lade opp batteriene til kameraene. Vi kommer til å ha en utrolig fredfull og magisk utsikt.

Tre måltider om dagen er inkludert under hele reisen og det kan variere mellom alt fra tre-retters middag på en 5-stjerners restaurant til middag ute i hagen hos nybyggerfamilien i regnskogen. Dere får virkelig smake det genuine costaricanske kjøkkenet og treffe urbefolkningen i deres egne hjem, langt i fra alt som massturismen fører med seg.

Vi tar deg med på et forglemmelig møte med det opprinnelige Cabécarfolket. Vi besøker “cabécarindianerne” hjemme i naturbostedene deres, jutsiní, samt setter oss ned og prater med dem gjennom vår vertinne, guide og tolk Marine Hedström Rojas, som har lært seg Cabécarfolkets språk. Hun jobber i dag med et prosjekt for SIDA (svenske NORAD) som handler om å skrive skolebøker på cabécar og spansk.

Faren hennes, Ingemar Hedström, vil være guiden vår på hikene i regnskogen Barbilla i den østlige delen av landet og i den tropiske tørrskogen Carara i vest. Marine er antropolog mens faren hennes er forfatter og dosent i tropisk biologi med agro-økologi som spesialfelt.

Dyktigere guider er vanskelig å finne!

Eventyrets program dag for dag:

VULKAN POÁS – BARBILLA – TORTUGUERO – SAN MATEO

12 dager, 11 netter; en enorm opplevelse.

Dag 1: Ankomst San José

Transport til Martino Resort Hotel for overnatting.

Dag 2: Utflukt vulkan Poás (tåkeregnskog)

Transport til vulkan Poás, lunsj på en økologisk drever kaffeplantasje med svensk eller norsk guiding. Overnatting på Martino Resort Hotel.

Dag 3: Barbilla

Transport til Barbilla i minibuss (ca 2 timer) pluss 4×4 Jeep-taxi (ca 1 time). Overnatting i ´seterhytter´i regnskogen hjemme hos den svensk/costaricanske familien.

Dag 4. Barbilla

Dagen tilbringes hos nybyggerfamilien og vi møter nasjonalparkens vakter. Overnatting på seteren.

Dag 5: Barbilla

En noe tøffere hike til den vakre Tapirelven i det indre av regnskogen. Vi kommer også til å ha med oss pakk- og ridehester om det er noen som ikke orker å gå hele veien hjem. Overnatting på seteren.

Dag 6: Barbilla
Formiddagsbesøk til skolen i nærheten og utpå ettermiddagen tar vi et studiebesøk til en sommerfuglfarm. Overnatting på seteren.

Dag 7: Barbilla / Cabécarfolket
Vi får unik sjanse med Marines hjelp til å både treffe og snakke med en cabécarfamilie hjemme hos dem. Overnatting på seteren.

Dag 8: Båtsafari Tortuguero (mangroveskog og hav)
Transport till Tortuguero med stopp på en bananplantasje. På ettermiddagen en tur i tropisk kanal med elvebåt og mulighet til å bade i det Karibiske Hav. Overnattning i naturlodge.

Dag 9: Tourtoguero / San Mateo
En tur i morgensolen med elvebåten mellom 06.00-08.00, Deretter transport til Descanso Lodge, San Mateo, på stillehavssiden der middag og overnatting ventar.

Dag 10-11: San Mateo tropisk tørrskog.
Sol og bading ved bassenget samt utflukt til Carara Nasjonalpark med kjempekrokodiller ved Tarcoleselven. Bade i Stillehavet, Playa Herradura. Vandring til fossefall i tropisk tørrskog i nærheten av Descanso Lodge for de som ønsker. Overnatting på Descanso Lodge.

Dag 12: San Mateo / Flyplassen
Sol og bading i bassenget. Transport til flyplassen.

Inkludert:
Alle avgifter og utflukter, transport, overnatting i dobbeltrom, 3 måltider daglig samt alkoholfrie drikkevarer, svensk- eller norsktalende guider.

Ta med:
Gummistøvler, joggesko, sandaler, bekvemme klær (helst bomull, ikke jeans da de ikke tørker i det fuktige klimaet), badetøy, paraply, kikkert, kamera, ryggsekk med regnbeskyttelse, eventyrlyst og godt humør.

Tilleggsuke med Soling og Bading

Du kan etter disse 12 opplevelsesdagene utvide ferien med en eller to ukers solferie på noen av våre hoteller.

Cabécarfolket

Det finnes åtte indianerstammer i Costa Rica, hvorav Cabécarfolket er den største gruppen og utgjør nærmere 20 000 personer. Cabécar har lykkes med å bevare sin relative isolasjon og sin identitet fra europeisk påvirkning helt frem til dette århundre. I kolonitiden frarøvet Spanjolene store områder i Costa Rica fra indianerne, men den fuktige regnskogen blant annet i det området som i dag kalles Barbilla består av mye bratt terreng med nesten ugjennomtrengelige områder der Spanjolene dessuten møtte sterk motstand. Lokalbefolkningen gjennomførte hyppige overfall og brente til og med sine egne plantefelt for at de ikke skulle falle i Spanjolenes hender. Cabécar utgjør i dag derfor det urfolket som, sammenlignet med den øvrige indianerbefolkningen i landet, ble mest forskånet fra direkte kolonisering. I motsetning til de fleste andre urfolk i landet snakker de fortsatt sitt eget språk og lever etter sine kulturelle skikker som skiller dem fra landets øvrige befolkning. Cabécar bygger ennå sine naturbosteder og de lever i klaner som følger en matri-lineær herskeform, et slektskapssystem som ofte gir kvinnen høyere status enn i et patri-lineært samfunn.

Barbilla nationalpark

Takket være drahjelp fra en rekke svenske organisasjoner – kirkelige, private og statlige – ble Barbilla fredet etter flere års kamp og sendrektige forhandlinger med costaricanske myndigheter. På 80- og 90 tallet var Barbilla mer kjent under kampanjenavnet Kirkens Regnskog. Ingemar Hedström hadde på den tiden og sammen med noen venner startet en stiftelse (1990) og fikk et personlig oppdrag fra Costa Ricas miljøvernminister med å presentere en forvaltningsplan for det som senere skulle bli Barbilla Nasjonalpark, fordi ministeren også var av den oppfatning at Barbilla burde fredes. Sveriges Anna Lindh skrev et skarpt brev til Costa Ricas myndigheter med krav om å opprette Barbilla som nasjonalpark, også fordi SIDA hadde bidratt med midler til prosjektet. Noen dager senere stemte plutselig parlamentet for Barbilla som nasjonalpark og med det vern av den 12 000 ha store urskogen på den Karibiske siden av Costa Rica. Ingemar fikk samtidig den nasjonale miljøprisen for sin innsats.

Barbilla har nå opplevd sin 10-årsdag som nasjonalpark.

Barbilla er dog ikke en isolert urskogs-øy, derimot er den omsluttet av indianerreservat og andre naturvernområder. Enda streifer Jaguarer, Pantere og Pumaer omkring i området, noe som er et godt tegn på at naturen er intakt og urørt.Fyll inn opplysninger for å få et prisoverslag på reisen din

Navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Avreise
-

Returreise
-

Antall rom
Antall voksne
Antall barn 0-17 år
Barn i alderen
År År År År År År År År

3 ting du ønsker å gjøre i ferien (valgfritt)

Spambeskyttelse:
Hvilken bokstav kommer etter:Vi er glade for at du valgte costaricareiser.com!
Vi er nå en del av swetours.com.
Vi flyttet med DEG i tankene.
Du vil nå få en større variasjon og bedre service på vår nye, norske versjon.
Klikk her for å henvises til din nye opplevelse.